14 Dec 2017

Cabinetul nostru are in dotare un VIDEOENDOSCOP FLEXIBIL de inalta rezolutie marca PENTAX MEDICAL – JAPONIA, cu ajutorul caruia realizam examenul videoendoscopic nazo-faringo-laringian, atat la copii cat si la adulti.

Videoendoscopul flexibil ORL este cea mai moderna metoda,rapida, neinvaziva de explorare a patologiei din sfera ORL ce se realizeaza cu anestezie locala, minima, de contact.

Acest dispozitiv permite vizualizarea unor regiuni greu de investigat la examenul ORL clinic clasic, existand posibilitatea inregistrarii video a imaginilor, utila in reevaluarea pacientului si a eficacitatii tratamentului.

Spre deosebire de Fibroscopul ORL, Videoendoscopul  flexibil din dotarea cabinetului nostru prezinta o imagine net superioara, de inalta rezolutie.

Diametrul exterior extrem de subtire de numai 3 mm al tubului de insertie ( cel mai mic diametru existent la videoendoscoapele si fibroscoapele utilizate in examinarea ORL ) ofera avantajul de a fi folosit cu usurinta atat la examinatea copiilor cat si a adultilor.

In cabinetul nostru se pot realiza urmatoarele examinari videoendoscopice:

  • videoendoscopia otica: permite vizualizarea conductului auditiv extern si a membranei timpanice si diagnosticarea unor modificari patologice ( perforatii ale membranei timpanice, polipi, modificari de culoare, ingrosari, etc).
  • videoendoscopia rinosinusala: ne permite diagnosticarea afectiunilor nazosinusale ( deviatie sept nazal, rinita cronica hipertrofica, polipoza nazala, rinosinuzite , tumori benigne sau maligne, etc)
  • videoendoscopia faringolaringiana: permite vizualizarea si diagnosticarea unor patologii faringo laringiene ( noduli, chisturi, polipi corzi vocale, formatiuni tumorale ,,etc)